Trifala čurna

Trifala čurna je dodatak ishrani, za čišćenje organizma. Trifala je svakako jedna od najpopularnijih biljnih formula u Indiji. Ona predstavlja efikasan laksativ, koji istovremeno ojačava organizam. Fiziologija vegetarijanaca ne može da toleriše snažne laksative. Zbog svoje izuzetne hranljive vrednosti, trifala na jedinstven način čisti i detoksikuje najdublje nivoe organizma, bez iscrpljivanja telesnih rezervi. Ovo je čini jednim od nadragocenijih biljnih preparata u svetu.

zemlja porekla: Indija

•sastav:
Amalaki, bibitaki, haritaki

•lekovita svojstva:
Biljke od kojih se pravi trifala imaju veliku snagu koja se upotrebom ovog proizvoda prenosi na nas i postaje deo našeg zaštitnog potencijala. Tri ploda koja su sadržana u trifali (haritaki, amalaki i bibhitaki), odgovaraju trima osnovnim principima ajurvedske medicine (tri doše).

Trifala čurna: deluje pozitivno na konstipaciju i lenja creva, čisti i tonira gastro-intestinalni trakt, detoksikuje čitavo telo, poboljšava varenje i upijanje hrane, poboljšava cirkulaciju, smanjuje visok krvni pritisak, korisna je kod poremećaja jetre i žuči, deluje kao ekspektorant i ispravlja divertikulozis, veoma je delotvorna kod ulcerativnog kolitisa i sindroma iritiranih creva, snažno je protivupalno i antivirusno sredstvo, kada se uzima tokom dužeg vremena pomaže smanjenju preterane telesne težine.