Zlatna maka

Maka je koren sličan rotkvici, izvanredno hranjiv.
Maka je izvorno iz Perua i uspeva na visokim platoima Anda, na nadmorskim visinama preko 4.000 metara.
Maka pomaže u regulisanju i kontroli normalnog funkcionisanja organizma i pruža brojne zdravstvene koristi, zbog čega je postala poznata kao “peruansko čudo”.
Veoma je bogata esencijalnim (18) amino kiselinama (aspartanska, glutaminska, serin, glicin, arginin, valin, lizin, linolejska, palmitinska, oleinska,..), vitaminima (B1, B2, B12, C i E), mikro i makro elementima (lako apsorbujući kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, cink, jod, gvožđe), kao i sa skoro 60 fitonutrijenata.
Zlatna maka podiže opštu otpornost na bolesti, normalizuje funkcionisanje ljudskog organizma, podstiče fizičko i mentalno zdravlje a pri tom nema nikakve kontraindikacije. Maka, kao adaptogen, deluje prvenstveno na endokrini sistem. Stimulacijom hipofize i hipotalamusa, maka utiče i na sve žlezde sa unutrašnjim lučenjem da održe optimalni nivo hormona za normalno funkcionisanje celikupnog ljudskog organizma.

Maka je prirodan i efikasan regulator hormonalne ravnoteže primenjiv na oba pola i na sve starosne grupe.

Koristi zlatne make
• Reguliše i uspostavlja hormonalni balans celokupnog organizma
• Povećava fizičku izdržljivost i energiju
• Otklanja hronična stanja umora i stresa
• Reguliše i neguje endokrini sistem
• Podstiče memoriju i mentalne sposobnosti
• Smanjuje depresiju
Povećava fizičku izdržljivost i energiju
• Pomaže kod akni, suvoći kao i ostalih problema na koži izazvanih hormonalnom disfunkcijom
Način upotrebe
Zlatna maka je u prahu, 1 kafena kašika gelatinizovanog praha zlatne make razmućena u soku, jogurtu, ili posuta po hrani je najbolji, najjednostavniji i najprirodniji način upotrebe.