Astragalus

Sušeni koren astragalusa (Astragalus membranceus) je drevni kineski lek, prirodni imunostimulator, prirodni izvor selena.

Lekovita svojstva:
Astragalus se u kineskoj narodnoj medicini koristi od pamtiveka. Primenjuje se za opštu stimulaciju i uravnotežavanje fizioloških funkcija, slično žen šenu, i kao izuzetno moćno sredstvo za jačanje tela.

Astragalus je bogat selenom, antioksidansom koji se koristi kao zaštita i podrška imunom sistemu za prevanciju gripa, prehlada i respiratornih infekcija.

Astragalus pomaže telu u zaštiti od raznih bolesti i štetnih uticaja koji nas okružuju tako što stimuliše proizvodnju i cirkulaciju imunoloških fakotora u krvi, T-ćelija, koje predstavljaju jednu od ključnih linija odbrane organizma od bolesti.

Astragalus pomaže bolje funkcionisanje srčanih funkcija pa se stoga preporučuje srčanim bolesnicima a dokazano snižava krvni pritisak. Takođe, astragalus štiti organizam od štetnog dejstva lekova. Prema kineskim istraživanjima astragalus se preporučuje za zaštitu organizma od štetnosti anti-kancer sintetičkih lekova te za poboljšanje ukupnog imuniteta pacijenta, a koristi se i kao redovan dodatak tretmanima protiv raka.